THE STOCKCARS STORY

1978 - DUKES

Det hele startede en gang i 1978! Klaus Rokkedal havde været med til at starte et ungdomsskole-orkester og pludselig stod bandet uden trommeslager. Der er ingen der mere kan huske hvordan man fik kontakt med Karsten Skærbæk, men pludselig sad han dér bag gryderne og det første rigtige orkester havde set dagens lys. Den gang kaldte de sig for DUKES.

1980'erne

I de tidlige 80'ere turnerede DUKES over hele Sjælland, på Bornholm og i det sydlige Sverige. Det var blandt andet på Royal ("Rylen") i Holbæk, Black and White i Haslev, Landsbyen i Næstved, Høve Skov i Odsherred, Villa Nova på Bornholm og et hav af andre af datidens kendte spillesteder, at DUKES huserede. Kort sagt, det var her rutinen blev grundlagt og musikken kom ind med modermælken. Så kom Peter Nielsen til!

Dukes stod og manglede en mand til at spille på tangenter. Klaus arbejdede sammen med Peter og en dag kom snakken ind på musik og om den manglende key-board-spiller. Peter tilbød at forsøge sig og inden længe havde bandet en dygtig musiker, en kæmpe Leslie og nogle tunge Hammondorgler ekstra, at slæbe rundt på.

STOCKCARS

Hvornår bandet blev til STOCKCARS fortaber sig lidt i tågerne. Men DUKES var et navn som mange havde svært ved at udtale, og man havde igennem længere tid forsøgt at finde et andet navn. Det måtte stadig gerne være et engelsk navn, men gerne et navn som de fleste (også dem der stort set ikke kunne tale engelsk) kunne udtale. Racerløb med gamle udrangerede bil-vrag, som gerne måtte køre ind i, og vælte hinanden, det såkaldte stockcar-race, havde været kendt i Danmark gennem mange år og selv "de gamle" kunne udtale navnet - og STOCKCARS var en realitet, - nu også som orkesternavn.

BESÆTNINGEN - gennem tiderne

Der har været mange forskellige musikere med i STOCKCARS. Her skal blot nævnes nogle få. Først og fremmest skal Karsten på trommerne og Klaus, som forsanger og rytmeguitarist fremhæves. De har været med helt fra starten og kan således omkring 1. marts 2008 fejre 30 års jubilæum. Først i firserne dukkede Peter op bag tangenterne i STOCKCARS. Han er der stadig og må være tæt på et 25 års jubilæum. I mange år var Ove Nowak fra Kundby en af drivkræfterne i bandet, først som guitarist og senere som en dygtig bassist. Per Ole Hansen afløste Ove som bassist og lagde i mange år en fantastisk anden-stemme til Klaus' forsang.

Bjørn Møller, med rødderne solidt plantet i det jyderupske rock- og bluesmiljø lagde i en kort periode bunden, som bassist og den lokale, legendariske jazz- og bluesguitarist Tue Hjelmvig vred i et par år strenge til den dansevenlige pop- og rockmusik, som gennem alle årene har karakteriseret STOCKCARS.

Omkring 1995 var bandet så heldig at få kontakt til Carsten Stockflet, og fik ikke bare en dygtig bassist indrulleret i besætningen, men tillige en super god lydmand. Carsten har gennem mange år turneret rundt med sit eget PA-anlæg og lavet lyd for et hav bands og solister, over det meste af Danmark.

Et års tid eller halvandet senere fløj superguitaristen Finn Andersen ind på den STOCKCAR’ske scene, og gav bandet nyt liv, såvel musikalsk som åndeligt.

Sidste skud på stammen er den rutinerede rock- og jazzsangerinde Ingela Jensen. I de første år af det nye årtusinde var STOCKCARS, sammen med en bunke gode venner, drivkræfterne bag en lille privat festival, som blev afholdt hver sommer. STOCKCARS stod blandt andet for noget af musikken til denne festival og for at lave lidt sjov i gaden indøvede bandet nogle numre sammen med Ingela, til hvert år. Disse sessions er lige så stille spiret, og har nu dannet grobund for at STOCKCARS, med d’herrer Karsten, Klaus, Peter, Carsten og Finn, nu også kan opleves med sangerinden Ingela.